Algemene Reptielenpraat

Interview Gerry Martin / The Gerry Martin Project

Dit forum is bestemd voor onderwerpen die niet in de andere fora passen, maar toch gerelateerd zijn aan de reptielenhobby.

Interview Gerry Martin / The Gerry Martin Project

Berichtdoor herpetofauna foundation » 24 Jan 2014 09:45

Interview met Gerry Martin / The Gerry Martin project

De afgelopen weken heeft onze stichting, Stichting Herpetofauna, interviews gehouden met de personen achter de goede doelen die wij steunen. Hiermee willen wij voor onszelf en aan iedereen die beschermingsprojecten een warm hart toedraagt laten zien wat er zoal gebeurt en hoe de stand van zaken is in elk project. Deze weken posten wij met tussenpozen de interviews hiervan.

In dit vijfde deel: Gerry Martin


Wat is uw naam en voor welke organisatie werkt u?

Mijn naam is Gerry Martin en ik ben oprichter van 'The Gerry Martin Project'.


Wanneer is de organisatie opgericht?

We bestaan nu vier jaar. Sinds november 2013 staan we geregistreerd als een non-profit organisatie, maar we functioneren nu al twee jaar als bedrijf en we hebben laten zien dat conservatie een levensvatbare bron van inkomsten kan zijn.


Wat is uw functie of rol in de organisatie?

Ik ben de oprichter/directeur en ik conceptualiseer, coördineer en voer al onze projecten uit samen met mijn team van 6 personen.


Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van uw organisatie?

Wij richten ons op conservatie die de gemeenschap bezig behoud, het vinden van mogelijkheden en oplossingen in conflictgebieden tussen mensen en dieren. Onze primaire focus ligt op dit moment op het probleem van slangenbeten in India, waar tussen de 40.000 en 50.000 mensen per jaar sterven aan de gevolgen van een gifslangenbeet.


Kunt u iets vertellen over recente projecten?

1. Ons werk met betrekking tot slangenbeten is op meerdere fronten. We verzamelen gif uit verschillende geografische gebieden om de potentie te beoordelen en de mate vast te stellen van de werkzaamheid van het bestaande tegengif. We trainen ook 'slangenredders' in het hele land en helpen medisch personeel met actuele methoden en protocollen voor de effectieve behandeling van een slangenbeet.

2. We hebben onlangs honderd hectare aan bosgebied verworven voor het opzetten van een onderzoek- en conservatiestation in het wild. Het is een laaggelegen, altijd groen blijvend bos, dat helaas erg verstoord is, maar vol zit met wilde dieren en met een enorme diversiteit aan herpetofauna. Januari 2014 zijn we begonnen met het opzetten van het veldstation en we zijn al begonnen met onze inventarisatie van het gebied. We zullen daar werken in drie landelijke scholen, verbetering van de infrastructuur, het veranderen van het curriculum en de opleiding van leraren in desbetreffende lesmethoden. Ook verstrekken we mogelijkheden voor alternatieve en duurzame middelen van bestaan aan de lokale bewoners om het conflict tussen mens en wildlife dat bestaat in het gebied te beperken. Er moet daar veel worden gedaan, maar zodra zaken lopen, zal de verandering zal zeer duidelijk zijn en het model dat we maken, is over te nemen voor in andere regio's.

3. In Bangalore in India starten we ook een burgerproject om verschillende populaties van slanke lori's te beschermen en te monitoren.

4. We verzamelen basisgegevens over soorten amfibieen en reptielen die rond een meer in de stad Bangalore leven, een gebied dat onlangs een heropleving heeft gehad en wij nu beschermen.

5. De afgelopen drie jaar hebben we drie master wildlife biologiestudenten financieel en met apparatuur ondersteund voor hun proefschriften en veldwerk.


Wat is volgens u het grootste succes van uw organisatie sinds de oprichting?

Dit is ongetwijfeld onze presentatie over verantwoord ondernemen op het gebied van conservatie. Sinds onze oprichting hebben we tussen de 40 en 60 % van onze winst gestoken in conservatie en op onderzoek gebaseerde inspanningen. We hebben rangers in vier staten samengevoegd, artsen in twee districten opgeleid in landelijke medische faciliteiten en we zijn goed op de weg in het opzetten van onze eerste veldstation.


Heeft u specifieke doelen in de nabije toekomst?

Onze huidige focuspunten zijn onder andere het opzetten van het veldstation, ons werk met betrekking tot slangenbeten in de rest van het land, creeren van een model op het gebied van conservatie in en rond steden (zoals het werk rond dat meer en de slanke lori's), werken met en het trainen van Forest Department personeel omtrent 'snake conflict mitigation'.


Waarom is uw werk zo belangrijk?

Ons werk bestrijkt een groot aantal verschillende werkvelden die bij elkaar worden gebracht om de instandhoudingsdoelstellingen te bewerkstelligen. Wij streven er naar om belanghebbenden en gemeenschappen op 'grassroot' niveau erbij te betrekken (in tegenstelling tot veel andere manieren van conservatie in India), zodat zij kunnen profiteren van de instandhouding op een directe en tastbare manier.


Kunt u een beeld schetsen hoe organisaties als Stichting Herpetofauna kunnen bijdragen aan uw werk ?

We krijgen veel steun in de vorm van materiaal, kennis en mond-tot-mondreclame en dat hebben we nodig. Al het geld dat we ontvangen, stoppen we direct in onze projecten of het wordt doorgestuurd naar mensen die belangrijk werk doen.


Hoe kunnen mensen betrokken raken bij uw werk?

Een van de manieren om meer geld op te halen voor ons werk, is om mensen een ongelooflijke en puur wildlife ervaring aan te bieden tijdens trips naar Komodo en herping in Thailand waar mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilliger voor onze verschillende projecten bijvoorbeeld op zoek gaan naar koningscobra's. Dit helpt ons tevens om aan de middelen te komen om onze projecten beter toe te passen.

We hebben ook een zeer interessant vrijwilligersprogramma waar mensen voor in aanmerking kunnen komen voor een periode langer dan een maand en dan deel uitmaken van onze verschillende projecten. Dit financiert niet alleen de projecten met betrekking tot vrijwilligerswerk, maar zorgt ook voor de broodnodige mankracht om de doelstellingen van onze initiatieven te bereiken.
herpetofauna foundation
Newbie
Newbie
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 Nov 2010 14:50

Terug naar Algemene Reptielenpraat

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag