Algemene Reptielenpraat

Interview met Heather Lowe (Turtle Survival Alliance)

Dit forum is bestemd voor onderwerpen die niet in de andere fora passen, maar toch gerelateerd zijn aan de reptielenhobby.

Interview met Heather Lowe (Turtle Survival Alliance)

Berichtdoor herpetofauna foundation » 31 Jan 2014 10:16

De afgelopen weken heeft onze stichting, Stichting Herpetofauna, interviews gehouden met de personen achter de goede doelen die wij steunen. Hiermee willen wij voor onszelf en aan iedereen die beschermingsprojecten een warm hart toedraagt laten zien wat er zoal gebeurt en hoe de stand van zaken is in elk project. Deze weken posten wij met tussenpozen de interviews hiervan.

In dit zesde deel: Heather Lowe, TSA


Wat is uw naam en voor welke organisatie werkt u?

Heather Lowe, Turtle Survival Alliance


Wanneer is de organisatie opgericht?

In 2001 in antwoord op de kritieke situatie van schildpadden in Azie.


Wat is uw functie of rol in de organisatie?

Program manager; ik hou me bezig met het grootste deel van de administratieve taken waaronder de boekhouding, onderhoud van de website, marketing enz.


Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van uw organisatie?

De TSA is toegewijd aan 'zero turtle extinctions'.


Kunt u iets vertellen over recente projecten?

Onlangs hebben we het Turtle Survival Center (TSC) in South Carolina in Amerika geopend. Deze faciliteit was voorheen eigendom van een dierenarts en natuurbeschermer en werd gebruikt voor rehabilitatie van wilde dieren. Het is uitgerust met een groot deel aan infrastructuur en uitrusting die nodig zijn voor een succesvol fok/kweekstation voor land- en waterschildpadden.

De collectie van TSC omvat zeven soorten landschildpadden en 20 soorten zoetwaterschildpadden, met name Aziatische soorten, die zorgvuldig zijn geselecteerd. Vier van de landschildpadden en 16 van de waterschildpadden worden door de Rode Lijst van het IUCN aangemerkt als 'ernstig bedreigd', de categorie met het hoogste risico van uitsterven. Negen soorten zijn geïdentificeerd op de lijst van de 25 meest bedreigde soorten schildpadden. Verschillende soorten zijn al uitgestorven in de natuur en bestaan alleen nog in gevangenschap. Deze feiten tonen op een overtuigende manier aan dat het zeer noodzakelijk is dat ze gefokt worden in gevangenschap om hen een toekomst te bieden die ze in de nabije toekomst in de natuur nog niet hebben. Het is cruciaal dat we ze niet allemaal door onze vingers laten glippen. Zodra soorten voldoende zekerheid hebben in hun voortbestaan in gevangenschap, kunnen we verkennen of ze teruggezonden kunnen worden naar beschermde gebieden in land van herkomst.


Wat is volgens u het grootste succes van uw organisatie sinds de oprichting?

We hebben diverse soorten gered die anders zeker uitgestorven zouden zijn, met behulp van hulpdiensten die de ontwikkeling van populaties en kweekprogramma's hierin hebben opgenomen. Recentelijk voorbeeld op deze lijst is de batagurschildpad (Batagur baska). Details over onze inspanningen voor deze soort zijn hier te vinden: http://www.turtlesurvival.org/component ... oZXOHDFKAg


Heeft u specifieke doelen in de nabije toekomst?

Volledige renovatie van het Turtle Survival Center.
Herinvoering van Birmese sterschildpadden (Geochelone platynota) in Myanmar, in samenwerking met Wildlife Conservation Society.
Voltooien van de bouw van vier opvangcentra op Madagaskar die zullen dienen als rustplaatsen voor het herstel en de herintroductie van bedreigde schildpadden die zijn gered van de handel in wilde dieren.


Waarom is uw werk zo belangrijk?

Simpel gezegd, schildpadden worden geconfronteerd met een ongekend groot risico dat ze uitsterven en zij zijn hiermee de meest bedreigde groep van gewervelde dieren in de wereld geworden. Schildpadden spelen een belangrijke ecologische rol in de leefomgevingen waarin ze voorkomen. Echter, binnen de komende 20 jaar, kan maar liefst een derde van de 300 soorten schildpadden uitsterven. De sterke daling van populaties schildpadden kan aan ons mensen worden verweten, met name aan China ('s werelds grootste consument van schildpadden), waar het vlees en het schild medicinale waarde heeft en het volume aan handel tonnen per dag bedraagt.


Kunt u een beeld schetsen hoe organisaties als Stichting Herpetofauna kunnen bijdragen aan uw werk?

Het succes van de Turtle Survival Alliance hangt af van samenwerkingen die we over de hele wereld hebben gevormd. Stichtingen zijn altijd welkom om 'Organizational Member of the TSA' te worden, of om een project of programma te sponsoren. Daarnaast worden organisaties aangemoedigd om informatie te verspreiden over het werk dat de TSA doet en de problemen waarmee schildpadden wereldwijd te kampen hebben.


Hoe kunnen mensen betrokken raken bij uw werk?

We hebben mogelijkheden voor vrijwilligers bij Turtle Survival Center en bij de North American Freshwater Turtle Research Group. We hopen op internationale mogelijkheden in de toekomst. U kunt meer leren op: http://www.turtlesurvival.org/get-invol ... oU8VXDFKAg

Daarnaast kan iedereen lid worden van de TSA:
http://www.turtlesurvival.org/get-invol ... e-a-member
Bijlagen
heather lowe.jpg
heather lowe.jpg (21.44 KiB) 1400 keer bekeken
herpetofauna foundation
Newbie
Newbie
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 Nov 2010 14:50

Terug naar Algemene Reptielenpraat

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag