Algemene Reptielenpraat

Interview Ben Prater (Wild South)

Dit forum is bestemd voor onderwerpen die niet in de andere fora passen, maar toch gerelateerd zijn aan de reptielenhobby.

Interview Ben Prater (Wild South)

Berichtdoor herpetofauna foundation » 13 Feb 2014 11:23

De afgelopen weken heeft onze stichting, Stichting Herpetofauna, interviews gehouden met de personen achter de goede doelen die wij steunen. Hiermee willen wij voor onszelf en aan iedereen die beschermingsprojecten een warm hart toedraagt laten zien wat er zoal gebeurt en hoe de stand van zaken is in elk project. Deze weken posten wij met tussenpozen de interviews hiervan.

In dit zevende deel: Ben Prater, Wild South


Wat is uw naam en voor welke organisatie werkt u?

Ben Prater, Wild South


Wanneer is de organisatie opgericht?

1991


Wat is uw functie of rol in de organisatie?

Conservation Director


Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van uw organisatie?

Onze missie is om mensen te inspireren, te laten genieten, waarderen en beschermen van de natuur in het zuiden van Verenigde Staten. Ons primaire doel is om openbare gebieden en de inheemse biodiversiteit te beschermen door middel van belangenbehartiging, onderzoek en vrijwilligerswerk.


Kunt u iets vertellen over recente projecten?

Het werk van Wild South bestrijkt een breed geografisch gebied. Een paar van onze meest opmerkelijke projecten op dit moment zijn:
• Tennessee Wild Campaign die gericht is op de bescherming van 20.000 hectare wildernis in het oosten van Tennessee.
• De Red-cockaded Woodpecker (kokardespecht) Legal Action beschermt duizenden hectaren leefgebied om het herstel van deze bedreigde diersoort te beveiligen.
• Volunteer Wilderness Rangers in Alabama patrouilleren in gebieden te patrouilleren en onderwijzen bezoekers over ethisch gedrag in de natuur.
• Linville Gorge Wilderness Stewardship tracht niet-inheemse invasieve planten die de inheemse biodiversiteit bedreigen te verwijderen.
• Het Hellbender (modderduivel) Project in het westen van North Carolina is gericht op het vergroten van leefgebied met nestkasten om te fokken en de populatie te herstellen.


Wat is volgens u het grootste succes van uw organisatie sinds de oprichting?

Voor mij is ons grootste succes dat in ruim 20 jaar we er in zijn geslaagd om bijna een half miljoen hectare aan openbaar gebied en duizenden soorten in een van de meest biodiverse landschappen ter wereld te beschermen.


Heeft u specifieke doelen in de nabije toekomst?

Een van onze grootste doelen in de nabije toekomst is om het zuidoosten te leiden in het vieren van de vijftigste verjaardag van de Wilderness Act door middel van evenementen, wandelingen, rentmeesterschapsprojecten en belangenbehartiging.


Waarom is uw werk zo belangrijk?

Ons werk is belangrijk omdat het gebied dat we beschermen het kernleefgebied is waarin de inheemse biodivesiteit gedijt. Ons landschap is ook een van de meest dichtbevolkte regio's en vereist daarom een proactieve benadering om mensen te inspireren dit te waarderen en het beschermen van de geweldige natuurlijke hulpbronnen waarvan we afhankelijk zijn.


Kunt u een beeld schetsen hoe organisaties als Stichting Herpetofauna kunnen bijdragen aan uw werk?

Uw organisatie kan ons helpen op twee manieren. Ten eerste door ons profiel internationaal omhoog te helpen en tweede door rechtstreekse financiële ondersteuning van onze werkzaamheden. In feite hielp uw recente financiële steun ons aan $ 10.000 in fondsen om op lange termijn ons onderzoeksproject van de Hellbender te leiden, die hopelijk wordt gepubliceerd.


Hoe kunnen mensen betrokken raken bij uw werk?

Mensen kunnen op verschillende manieren betrokken worden. Het beste is om eerst de website http://www.wildsouth.org te bezoeken om zo meer te leren. Deelname aan ons netwerk is gratis en we zijn altijd op zoek naar het opbouwen van meer draagvlak, het aantrekken van vrijwilligers en bewustwording.
Bijlagen
ben prater hellbender.jpg
ben prater hellbender.jpg (17.93 KiB) 1393 keer bekeken
herpetofauna foundation
Newbie
Newbie
 
Berichten: 35
Geregistreerd: 03 Nov 2010 14:50

Terug naar Algemene Reptielenpraat

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag