Schildpadden, Testudines

Wat voor schildpad zoek ik?

zijn een orde van reptielen die gekenmerkt worden door een stevig en vaak bolvormig schild. Schildpadden komen vrijwel wereldwijd voor en leven in uiteenlopende habitats. De meeste soorten worden niet erg groot, ongeveer 20 tot 30 centimeter, sommige soorten kunnen echter een schildlengte bereiken van meer dan anderhalve meter en een gewicht van enkele honderden kilo's.

Wat voor schildpad zoek ik?

Berichtdoor JustMaya » 09 Jun 2013 12:07

Hallo,

Ik wil graag een schildpad aanschaffen, maar ik ben een leek, dus ik moet nog veel leren :)

Ik heb thuis een oud aquarium van (uit m'n hoofd, ik ga het binnenkort opmeten) ongeveer 30 bij 60, is dat groot genoeg? Ik wil sowieso een kleine schildpad. Rond 10cm in de volwassenheid? Heeft die schildpad ook speciale voorzieningen nodig? Een speciale lamp of filter? Hoe aanwezig is een schildpad eigenlijk? Qua geluiden/geuren?

Bij de aquarium zit als het goed is een deksel/dak/'hoe heet zoiets?', dat kan geen kwaad toch?

Soms ben ik ook 3 dagen achter elkaar weg, dan kan ik wel iemand mijn schildpad laten voeren, maar andere speciale dingen niet, dus dagelijks verschonen ofzo moet niet nodig zijn.

Kan ik de schildpad ook uit de bak halen en over mijn bureau laten lopen bijvoorbeeld? Het is voor mij namelijk wat gezelschap en als hij altijd maar in de bak moet zitten is dat ook niet leuk lijkt me, soms moet er wat avontuur in het leven van het beestje zitten toch?

Heel veel vragen, sorry :oops:


X,
Maya
JustMaya
Newbie
Newbie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 09 Jun 2013 11:54

Terug naar Schildpadden, Testudines

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Wie is er online?

Er is in totaal 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag