Schildpadden, Testudines

HELP! griekse landschildpad wilt niet eten en lijkt blind

zijn een orde van reptielen die gekenmerkt worden door een stevig en vaak bolvormig schild. Schildpadden komen vrijwel wereldwijd voor en leven in uiteenlopende habitats. De meeste soorten worden niet erg groot, ongeveer 20 tot 30 centimeter, sommige soorten kunnen echter een schildlengte bereiken van meer dan anderhalve meter en een gewicht van enkele honderden kilo's.

HELP! griekse landschildpad wilt niet eten en lijkt blind

Berichtdoor sufferd » 15 Jul 2013 16:18

Hallo allemaal,

Ik ben samen met mijn vriendin sinds april eigenaar van een mooie Griekse landschildpad geworden (3 jaar oud). Deze hebben wij gekregen van familie en zelf weten wij niet goed hoe deze dieren zich gedragen. Na het raadplegen van een boek uit de bib en wat inwinnen van info op het internet konden wij ons nog steeds niet ontdoen van de indruk dat onze schildpad zeer weinig of niets eet... Ze loopt los in onze tuin en we hebben ze nog nooit kunnen betrappen op het eten van iets dat wij haar gaven of iets dat in de tuin te vinden is. We hebben ze wel al een keer zien drinken... Verder lijkt het ook dat haar zicht niet zo goed lijkt te zijn. Ze loopt tegen muren op en wanneer we ons hand voor haar plaatsen loopt ze er gewoon over of botst ze er tegen... Is het nodig om een gespecialiseerde dierenarts te raadplegen of is dit normaal? Doen we iets verkeerd?

Alvast bedankt voor de hulp!
sufferd
Newbie
Newbie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 15 Jul 2013 16:08

Terug naar Schildpadden, Testudines

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag