Schildpadden, Testudines

Vraagje rond winterverblijf

zijn een orde van reptielen die gekenmerkt worden door een stevig en vaak bolvormig schild. Schildpadden komen vrijwel wereldwijd voor en leven in uiteenlopende habitats. De meeste soorten worden niet erg groot, ongeveer 20 tot 30 centimeter, sommige soorten kunnen echter een schildlengte bereiken van meer dan anderhalve meter en een gewicht van enkele honderden kilo's.

Vraagje rond winterverblijf

Berichtdoor erbu72 » 27 Aug 2013 13:16

Hallo iedereen,

Wij zijn in het bezit van 2 prachtige Sulcata (Sporenschildpad), Max en Moritz genaamd. Ze zijn geboren in januari 2010 en perfect gezond.

Ik zit echter met een vraag. Ik wil de schildpadden een nieuw winterverblijf geven. Nu zitten ze nog in een terrarium, maar deze wordt stilletjes aan te klein. Ik wil in de garage een ruimte voorzien, maar weet niet goed welk soort verwarmingslampen ik kan of mag gebruiken. Mag ik enkel donkerstralers gebruiken (zoja, hoeveel watt?) of moet ik ook nog andere warmtelampen gebruiken? In de garage is een raam voor lichtinval zorgt, maar daarbuiten zal ik ook nog een UV-lamp gebruiken?

Tips zijn altijd welkom!

Groetjes,
Erbu72

PS:Ik ben nog maar net geregistreerd en heb nog niet de tijd gehad om het forum te onderzoeken. Misschien staan hier wel al antwoorden op mijn vragen, maar mochten jullie zich geroepen voelen om mij te helpen/antwoorden, ben ik jullie daar dankbaar voor.
erbu72
Newbie
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 27 Aug 2013 12:54
Woonplaats: Neeroeteren

Re: Vraagje rond winterverblijf

Berichtdoor GerritH » 27 Aug 2013 15:28

Schildpadden hebben zowel licht als warmte nodig; Donkerstralers mag maar dan moet je wel op een andere wijze voldoende licht geven. Overigens is het verwarmen van de garage met elektrische stralers een erg dure hobby; Ik zou eens kijken of je ook nog iets kan doen met de CV.
UV is een discussie punt; je kunt schildpadden houden vrijwel zonder UV en deze dieren krijgen in de zomer ruim voldoende. Ik denk echter dat het beter is om toch UV aan te bieden.

Gerrit
GerritH
Senior member
Senior member
 
Berichten: 1355
Geregistreerd: 16 Feb 2007 16:36


Terug naar Schildpadden, Testudines

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Wie is er online?

Er is in totaal 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag