Schildpadden, Testudines

landschildpadden fokken

zijn een orde van reptielen die gekenmerkt worden door een stevig en vaak bolvormig schild. Schildpadden komen vrijwel wereldwijd voor en leven in uiteenlopende habitats. De meeste soorten worden niet erg groot, ongeveer 20 tot 30 centimeter, sommige soorten kunnen echter een schildlengte bereiken van meer dan anderhalve meter en een gewicht van enkele honderden kilo's.

landschildpadden fokken

Berichtdoor Max Weijers » 20 Dec 2014 12:59

Hallo Allemaal

Zoals ik misschien al eens verteld heb kweek ik met vogels en ben ik altijd nog van plan om me ook in schildpadden te verdiepen. Nu zijn we bezig met het bouwen van een grote schuur voor de vogels, deze schuur word 40 meter diep en 5 meter breed. Aan beide kanten van de schuur komen vluchten van 2 meter diep en 1 tot 2 meter breed. Deze vluchten krijgen ook nog buiten kooien van de zelfde maten. Nu was het mijn idee om in de binnenhokken landschildpadden te gaan houden en uiteindelijk fokken. Alleen wou ik eerst graag weten wat jullie mij aanraden om de bodem me te bedenken enzovoort. Er zit vloerverwarming in de schuur die word verwarmd tot 20 graden, is een warmte lamp in elk hok waar schildpadden in zitten voldoenden? En moet ik ze per koppel houden of in groepjes (meer vrouwen of meer mannen) of verschild dit ook per soort?

Alvast bedankt voor jullie hulp

Groeten,
Max
Max Weijers
Newbie
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 02 Nov 2012 19:27

Terug naar Schildpadden, Testudines

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Wie is er online?

Er is in totaal 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag