Lacerta

ontsnapte reptielen en imago schade

Hier vind je mededelingen en informatie omtrent de vereniging Lacerta.

ontsnapte reptielen en imago schade

Berichtdoor algemeendb » 21 Sep 2011 19:32

nu.nl:21-9-11
Agressieve wurgslang in Haagse tuin

AMSTERDAM - In Den Haag is woensdag in een tuin in de nieuwbouwwijk Leidschenveen een wurgslang gevonden. Het beest is aangetroffen door twee hoveniers.

RTV West meldt dat de oranje slang zich agressief gedroeg. De heldhaftige tuinmannen kregen het meterlange reptiel met behulp van een hark onder een emmer en namen vervolgens contact op met de dierenambulance.
Medewerkers van die dienst hebben de slang meegenomen. Hoe de wurgslang in de tuin heeft kunnen belanden is niet bekend.
[/i][/i]
Om het lekker spannend te maken werd er een foto van een albino Pyton molurus gebruikt! :angry-tappingfoot:

De media smult van dit soort voorvallen en blaast het op! Maar voor onze hobby is dit slecht en levert tegenstanders extra "munitie" om de terrariumhouderij "te beschieten". :sad:

De nvht Lacerta is bezig met een algemeen bericht (lees: standpunt) ten aanzien van dit soort voorvallen. Binnen afzienbare tijd zal dit bericht op de site worden geplaatst. Er zal nadrukkelijk worden geappelleerd aan de eigen verantwoordelijkheid van houders van reptielen of andere exotische dieren. En wij wijzen op het (negatieve) effect dat ontsnapte exoten op de publieke opinie hebben. :snooty:

Het bestuur
algemeendb
Newbie
Newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 04 Feb 2011 23:42

Terug naar Lacerta

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron

Wie is er online?

Er zijn in totaal 2 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 2 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag