Hagedissen, Lacertilia

Rotsleguaantjes

zijn een groep van reptielen, die samen met de slangen tot de orde schubreptielen (Squamata) behoort. Met meer dan 5000 verschillende soorten vormen de hagedissen de meest diverse groep van alle reptielen. Hagedissen zijn ontstaan in het Jura.

Rotsleguaantjes

Berichtdoor Joop » 20 Nov 2013 17:46

Hallo, ik ben op zoek naar informatie over rotsleguaantjes. Het zijn vrij kleine hagedissen die graag over stenen en rotswanden klimmen. Weet iemand de latijnse naam? Zijn daar websites over? Heeft iemand een link of meerdere links?
Joop
Newbie
Newbie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 Nov 2013 17:42

Re: Rotsleguaantjes

Berichtdoor Lygodactylus » 20 Nov 2013 18:11

Hallo Joop,

Er zijn nogal wat soorten die onder jouw beschrijving vallen, maar geen heeft als triviale naam rotsleguaan. De wetenschappelijke naam van de rotsleguaan is Cyclura nubila, en dat is vrijwel zeker niet wat je in gedachten hebt.

De soorten die onder jouw beschrijving vallen komen waarschijnlijk uit de genera Tropidurus, Microlophus, Sceloporus of Leiocephalus. Google eens op deze namen, en zodra je weet over welke soort je het hebt kunnen we je misschien verder helpen.

Groeten,
Jeroen
Gebruikers-avatar
Lygodactylus
Teamlid
Teamlid
 
Berichten: 238
Geregistreerd: 15 Feb 2011 16:13


Terug naar Hagedissen, Lacertilia

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Wie is er online?

Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten (Gebaseerd op de gebruikers die actief waren gedurende 5 minuten)
De meeste gebruikers ooit tegelijkertijd online was 365 op 01 Nov 2014 03:44

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

Verjaardagen

Er zijn geen verjaardagen vandaag